Vsi recepti so objavljeni tudi v nagrajeni kuharici veganskih sladic, ki sva jo izdali lani.

čokoladne magdalenice

Magdalenice so odlične zraven skodelice kave, po Proustovo pa jih pomakamo v čaj in iščemo izgubljeni čas.

Čeprav sem zadržana do novih materialov, včasih uporabim silikonske pekače. Njihova prednost je predvsem, da jih ni treba namastiti in puščajo lep odtis (na primer značilen rebrast vzorec na magdalenicah). Ker je silikon mehek in je takoj hladen, ko ga vzamemo iz pečice, je zelo preprosto spraviti piškote cele iz modelčkov. Seveda imajo pločevinasti pekači svoj šarm.

Sladka strjenka iz lubenice

Gelu di muluna, strjenka iz lubenice, je poletna sladica, ki jo tradicionalno pripravljajo 15. avgusta v čast sveti Rozaliji, svetnici mesta Palermo. Ohlajeno strjenko okrasijo s koščki temne čokolade, ki spominjajo na peške, in pistacijami, ki so kot zelena skorja lubenice.

Makovo pecivo

S tem pecivom sva osvojili partnerja najine dobre prijateljice – z njim ga lahko podkupiva za marsikaj. Če dobi v zameno škatlo makovega peciva, sam poskrbi za vse v hiši – me pa imamo svoje ženske klepetalne dneve, ko rešujemo svet. Za ta recept smo uporabile mak z njenega vrta in tako sem prvič videla, kako dozori. Za 200 gramov maka je bilo treba otresti kar precej sivih makovih glavic.