Sladka strjenka iz lubenice

Sestavine

približno kilogram lubenice
3 zvrhane žlice koruznega škroba
2-3 žlice sladkorja
žlica pomarančnega likerja
rebro temne čokolade
pest pistacij

recept

1. Lubenico izdolbemo, odstranimo vse peške in koščke zmiksamo v blenderju. Sok precedimo skozi gazo ali gosto cedilo. Poberemo peno, ki se nabere na vrhu precejenega soka. Odmerimo pol litra.
2. V manjši kozici z metlico zmešamo škrob, sladkor in malo lubeničnega soka, tako da se škrob popolnoma razpusti. Počasi prilivamo preostali sok.
3. Najprejvključimoštedilniknanajvečjojakost,dapudingzavre,potemzmanjšamo temperaturo in kuhamo še nekaj minut. Ko se začne gostiti, nenehno mešamo, kot bi kuhali puding.
4. Modelčke speremo z mrzlo vodo. Vročo maso razdelimo po modelčkih. Ko se ohladijo, jih postavimo vsaj za eno uro v hladilnik.
5. Čokolado in pistacije drobno nasekljamo. Na modelček postavimo (ohlajen) krožniček, na katerem bomo sladico ponudili, obrnemo in potresemo, da se odlepi. Posipamo s čokolado in pistacijami.